Legfrissebb referenciánk

GEA - Westfaliasurge

Videó megtekintése

Tóth Tamás - Sümeg

2014. decemberében átadtuk legújabb tejfeldolgozói referencia üzemünket Sümegen, Tóth Tamás tehenészeti telepén. Az üzem kapacitása 4-6000 l/nap.

2014. decemberében átadtuk legújabb tejfeldolgozói referencia üzemünket Sümegen, Tóth Tamás tehenészeti telepén. Az üzem kapacitása 4-6000 l/nap.

Cégünk számára a sümegi üzem egy újabb mérföldkőnek tekinthető, mivel leginkább sajttermékekre specializált, így egyedi igényeknek kellett megfelelnünk a technológia tervezésénél, kialakításánál. A technológiai tervezése során figyelembe kellett venni a már meglévő épülettervet, valamint a speciális sajtokra vonatkozó beruházói igényt.

Az üzem központi egysége egy 1000 liter/óra kapacitású pasztőr berendezés, melyet egy 1000-1500 liter/óra kapacitású tejszeparátor és egy 500-1000 liter/óra kapacitású homogénező egészít ki. A komplett vezérgépet előszerelten szállítottuk.

Sajtgyártás

Az üzembe érkező tejet egy 10.000 literes szigetelt vertikális tejsilóba helyezzük, ahonnan egy centrifugál szivattyú továbbítja a tejet a pasztőrbe. A pasztőrözést, zsírbeállítást követően a tejet 2 db 2.000 literes sajtkádba töltjük, zárt rendszerű, rozsdamentes csővezetéken. A rozsdamentes triplafalú sajtkádak, kétrészes, bolygóműves hárfával vannak felszerelve. A rozsdamentes munkaplatform kényelmes munkakörülményeket biztosít. Az alvadékot egy rozsdamentes előprés kádban helyezzük, ahol elvgezhető az alvadék elő-, sőt utópréselése is. Amennyiben a sajtgyártási technológia további préselést igényel, azt egy rozsdamentes 4 présoszlopos, 6 polcos állópréssel végezhető el. A gyártás során keletkezett savót egy 10.000 literes szigetelt tartályban tároljuk. A sajtok sózását az üzemérethez kialakított sózódaruval szerelt sózótartályakban történik. A legyártott sajtok csomagolására vákuumcsomagoló gép szolgál.

Savanyított termék gyártás

Az üzemben - beruházói kérésre - kis mennyiségben savanyított termék gyártása is történik. Elsősorban joghurt gyártás folyik, melyet egy 500 literes joghurtkádban történik. A kád rozsdamentes acél kivitelű, fűtő- és hűtőpalásttal, állítható sebességű keverőművel szerelt. A legyártott termékeket 5-10 liter kapacitású gép csomagolja.

Kiegészítő gépészet

A rendszerbe manuális CIP mosóközpont és egy középméretű gőzelőállító egység, és jégakkumulációs hűtő van szervesen integrálva.

MilkCenter Pignagnoli Impianti Keenan System Storti Peecon Plevnik Sacmainox Standard-Tech MS
Cím: Budapest 1055 Falk miksa u. 19. Tel.:Fax +36 1 302 3041 Fax: +36 1 302 3047 mc@milkcenter.hu