Legfrissebb referenciánk

GEA - Westfaliasurge

Videó megtekintése

Makrom Kft. - Mágocs

A projekt első ütemeként a 416 boxférőhelyes középső etetőutas tehénistálló, illetve a hozzá tartozó automatizált hígtrágya rendszer, a 28 állásos GEA WESTFALIASURGE MAGNUM 40 karusszel fejőberendezés, valamint silóterek és egyéb infrastruktúrális elemek épültek meg. 

A projekt első ütemeként a 416 boxférőhelyes középső etetőutas tehénistálló, illetve a hozzá tartozó automatizált hígtrágyarendszer, a 28 állásos GEA WESTFALIASURGE MAGNUM 40 karusszel fejőberendezés, valamint silóterek és egyéb infrastruktúrális elemek épültek meg. Második ütemben a meglévő istállók további korszerűsítése történik.

A tüzihorganyzott acélszerkezet felállítását is a cégünk szakemberei végezték, megdöbbentő precizitással és gyorsasággal.

Az istálló minden szerkezeti és technológiai eleme tüzihorganyzott acél, a tetőhéjalat szigetelt, mely bevilágító panelek közbeiktatásával biztosítja a kellemes, világos környezetet a tehenek számára.

Az  istállóba gépekkel  történő ki- és bejárást nagy méretű, villanymotorral  vezérelt kapuk teszik lehetővé a középső  etetőút és a  trágyás közlekedőutak végén  egyaránt

makrom1

Az istállóban 4 termelési csoport különíthető el a megfelelő, precíz korlátrendszer segítségével. A tehenek 125 cm széles „RELAX"  pihenőboxokban, robosztus  és  időtálló  matracon  pihenhetnek.

makrom2

A tehenek csoportosítását, egyedi, vagy tömeges kezelését illetve a jászolhossz maximalizálást  az  „EVOLUTION"   nyakrögzítők  biztosítják  az  etetőasztal  teljes hosszán.

makrom3

Az istálló két hosszanti oldalán végighúzódó klíma komputerrel vezérelhető függönyrendszer és a teljes gerinchosszon futó gerincszellőző biztosítja a természetes ventilációt.

makrom4

Ennek kiegészítéseként a nyári hónapokban az etetőút fölött elhelyezett „EOLO" horizontális ventilátorok segítik a megfelelő légcserét

WestfaliaSurge AutoRotor Magnum 40 28 állásos belső fejésű komplett fejőházi fejőberendezés

EasyEntry

Az állatok az előváróból jövel akadály nélkül léphetnek a platformra. Így jelentősen gyorsul az állatforgalom, ami növeli az áteresztőképességet és az állatok komfortérzetét.

A kemény bevonattal ellátott beton padló hosszú élettartamú, könnyen szervizelhető, és a lehető legtöbb kényelmet biztosítja az állatok számára. A beton állásszerkezet tisztítása a lejtős felületnek köszönhetően egyszerű.

Az igényes kivitelű állatbarát állásszerkezet veszély vagy sérülés nélkül egyszerűen pozícionálható: az állásszerkezet formatervezett kerekített ívekkel rendelkezik, mely tökéletesen illeszkedik az állat igényeihez. Ez könnyebbé teszi a tehén fejőállásra történő beállását.

Tartós technológia - egyszerű kezelés

A modern hidraulikarendszer szavatolja a fokozatmentes és hangtalan sebességváltásokat és mozgást. A rendszer további előnyei a kis energiafelhasználás és a könnyű karbantarthatóság

  • automata fékrendszer
  • adatkommunikáció
  • automata „vészhelyzet stop rendszer", ha a tehén nincs megfelelően megfejve, vagy lerúgta a fejőkészüléket
  • Lassító funkció

Meghajtás

Az AutoRotor Magnum 40 bevált és sokat tesztelt iker meghajtókerekekkel rendelkezik. A hidraulikus motor hangtalan működésű, megbízható, és hosszú ideig nem szorul különösebb szervizelésre.

Az egyenletes működést a szintetikus görgők biztosítják. Ellentétben más rendszerekkel nincsenek költséges karbantartást és sok állásidőt igénylő görgőcsapágyak.

A vezérlő terminál különösen hatékony működést biztosít a felhasználó számára. Az AutoRotor Magnum állásszerkezet sebessége és forgásiránya könnyedén a kívánt értékre módosítható.

makrom5

A GEA-WestfaliaSurge több különböző rendszert kínál az egyes állatok vagy csoportok gyors és megbízható automatikus válogatására. A fejőházból kivezető folyosóba telepített válogatókapu az állatokat elektronikus azonosítás alapján, válogatási szempontok szerint elkülönítve, gyorsan és megbízhatóan kiválasztja az állományból. Működhet a DairyPlacn C21 telepirányítási rendszerrel összeköttetésben vagy anélkül.

Az AutoSelect 5000 válogatókapu lehetővé teszi nagyszámú állat, több szempont szerinti, egyedi és csoportos válogatását a DairyPlacn C21 telepirányítási rendszerrel összeköttetésben.

makrom6

MilkCenter Pignagnoli Impianti Keenan System Storti Peecon Plevnik Sacmainox Standard-Tech MS
Cím: Budapest 1055 Falk miksa u. 19. Tel.:Fax +36 1 302 3041 Fax: +36 1 302 3047 mc@milkcenter.hu