Legfrissebb referenciánk

GEA - Westfaliasurge

Videó megtekintése

Magyaralmási Agrár Zrt.

2014. február 6-án átadásra került Magyaralmáson egy 4000 l/nap kapacitású komplex tejüzemi technológiát tartalmazó tejüzem

2014. február 6-án Magyaralmáson is átadtuk a 4000 l/nap kapacitású komplex tejüzemi technológiát tartalmazó tejüzemet. A Milk Center Kft által szállított technológiai tervek alapján megépült üzem fontos mérföldkőnek tekinthető, mert úgy gondoljuk, hogy ezen üzemméret lehet a jövőben tipikus és ideális a magyarországi tejtermelő gazdaságok számára ahhoz, hogy saját, térségi piacukhoz alkalmazkodva lényegesen növelni tudják profittermelő képességüket.

Az üzem technológiai kialakítása sok rugalmasságot hordoz, hiszen ha a jövőben a gazdaság által gyártott termékek iránt a kereslet nő, az üzem alkalmas arra, hogy egy újabb műszak beállításával, akár 8000 liter tejet dolgozzon fel naponta.

A beépített, kimagasló minőségű berendezésekkel széles termékkör alakítható ki.

Az üzem központi egysége egy 1000 l/h kapacitású lemezes pasztőr, melyhez egy 1000 l/h kapacitású tejszeparátor és egy szintén 1000 l/h kapacitású homogénező kapcsolódik.

Habart, savanyított termék gyártás:

A savanyított termékek egy 300 literes rozsdamentes habarókádban gyárthatóak le, melynek vezérlése teljesen automatikus, és az előzőleg megállapodott igényeknek megfelelően előszerelt formában érkezett az üzembe. A termékek csomagolását egy 1200 db/h teljesítményű automata poharazógép végzi.

Sajt és túrógyártás:

A sajt és túrógyártás két db 1000 literes rozsdamentes kádban végezhető. A kádak vezérlése szintén teljesen automatikus, a rozsdamentes hárfával és keverőelemmel vannak ellátva, valamint a minél gyorsabb és tökéletesebb alvadékeresztés érdekében pneumatikusan dönthetőek.

Emellett 1 db előprés, 1 db vertikális pneumatikus sorozatprés, 2 db alvadék kád, 2 db sózókád és 2 db munkaasztal egészít ki a gyártósort. A sajtokat egy vákuumcsomagoló berendezéssel csomagolják.

Vajgyártáshoz egy 100 literes köpülődob szolgál.

A berendezések működtetéséhez szükséges hideg/meleg energiát egy gőzfejlesztő kazán és egy jegesvizes-hűtőberendezést szolgáltatja.

MilkCenter Pignagnoli Impianti Keenan System Storti Peecon Plevnik Sacmainox Standard-Tech MS
Cím: Budapest 1055 Falk miksa u. 19. Tel.:Fax +36 1 302 3041 Fax: +36 1 302 3047 mc@milkcenter.hu