Legfrissebb referenciánk

GEA - Westfaliasurge

Videó megtekintése

Győrvár-Tej Kft.

2013. október elején átadásra került cégünk első tejfeldolgozó üzeme, Győrváron. Az üzem 15.000 l/nap feldolgozó kapacitással és rendkívül széles termékszerkezettel bír.

A mindenkori ingadozó tejár, illetve a várható tejkvóta kivezetés miatti bizonytalanság hatásai miatt, cégünk, a Milk Center Kft 2011-ben úgy döntött, hogy a tejtermelő gazdaságok számára, magas minőségű tejfeldolgozó üzemi eszközöket is kínál. Örömmel tapasztaltuk, hogy a gazdaságok nyitottak volta az ilyen irányú fejlesztésekre. Szakmai partnernek és beszállítónak a több, mint 50 éves tapasztalattal bíró SacmaInox SRL céget választottuk. Választásunk, a cégünknél megszokott hagyományok szerint ment végbe, azaz a kompromisszumok nélküli kimagasló minőség mellett tettük le voksunkat. A beszállító kiválasztásakor a minőségen túl fontos szempont volt a tejüzemek tervezésében és a gyártani kívánt termékszerkezetben történő komoly segítségnyújtás is.

A választás jónak bizonyult, hiszen 2013. október elején átadtuk cégünk első tejfeldolgozó üzemét, Győrváron. Az üzem 15.000 l/nap feldolgozó kapacitással és rendkívül széles termékszerkezettel bír. Cégünk által leszállított tervekkel és technológiával a gazdaság pasztőrözött sovány tejet, kakaós tejet, tejfölt, túrót, sajtot, vajat, joghurtot, kefírt későbbiekben akár ízesített savóitalokat, savósajtokat, túródesszerteket is gyárthat.

A technológia rövid bemutatása.

Tejkezelés gépei:

Az üzem lelke egy élelmiszeripari rozsdamentes acélból gyártott 3000 l/h teljesítményű automata lemezes pasztőr berendezés, melyhez szorosan kapcsolódik egy szintén teljesen automatikus 3000 l/h teljesítményű önürítő tejszeparátor és egy 3000 l/h teljesítményű homogénező. Ezen egység biztosítja az üzem számára a megfelelő, állandó minőségű és sebességű alapanyag előállítást.

Sovány tej és kakaó gyártás:

A sovány tej tárolására vertikális tejtartályokkal szereltük fel az üzemet. A kakaó gyártást egy speciális, porszerű adalékanyagok gyors bekeverésére szolgáló, ún. "triblender" berendezés segítségével történik.

Sajt és túrógyártás

Az üzem második stratégiai pontja a 3 db, egyenként 1000 liter kapacitású, szakmai és műszaki szempontból az igényekhez igazodóan előszerelt fűthető/hűthető sajtkád együttes. A sajtkádakhoz automata szivattyúval ellátott savóvályút, és 2 db alvadékkádat, valamint előprést kapcsolhatunk. Ezen kívül még egy függőleges pneumatikus sorozatprés, sózókádak, sajtkocsik, túrókocsik és munkaasztalok is a rendszer részei. A sajtokat  vákuumcsomagológéppel csomagolhatóak.

Az üzem a termékgyártás során keletkezett savót is hasznosítja, savósajtot (ricottát) is készít.

Savanyított termék gyártás

A savanyított termékeket az üzem 3 db, egyenként 1000 liter fűthető/hűthető duplafalú kádakban készíti. A kádak, az eredeti igényekhez mérten szintén előszereltek, saját CIP egységgel és automatikus vezérléssel ellátva. A legyártott termékeket egy 2500 db/h teljesítményű automatikus poharazógép csomagolja.

Vajgyártás:

A vajat egy 600 l-es vajköpülő dobban állítják elő, mely után vajformázó berendezésen alakítható ki a vajtömb kívánt mérete és formája.

Gépészet

Az üzemben a technológia számára a hideg- és meleg energiát a gyártókapacitáshoz mretezett gőzfejlesztő kzán és jegesvíz előállító blokk szolgáltatja. A technológiai gépek hatékony és gyorstisztítását eny önálló CIP rendszer végzi.

MilkCenter Pignagnoli Impianti Keenan System Storti Peecon Plevnik Sacmainox Standard-Tech MS
Cím: Budapest 1055 Falk miksa u. 19. Tel.:Fax +36 1 302 3041 Fax: +36 1 302 3047 mc@milkcenter.hu