Legfrissebb referenciánk

GEA - Westfaliasurge

Videó megtekintése

Emődi Mezőgazdasági Zrt.

A projekt keretében egy 356 férőhelyes termelő istálló, egy 24 állásos AutoRotor Magnum 40 fejőberendezéssel ellátott fejőház, teljesen automatizált hígtrágya rendszer kiépítése valósult meg. 

A projekt keretében egy 356 férőhelyes termelő istálló, egy 24 állásos AutoRotor Magnum 40 fejőberendezéssel ellátott fejőház, teljesen automatizált hígtrágya rendszer kiépítése valósult meg.

Cégünk által szállított tömör oszlopú és gerendázatú, kétszer alátámasztott, tüzihorganyzott acélváz szerkezet került összeszerelésre, melynek fő tartóoszlopai 5 méterenként vannak elhelyezve.

Az általunk szállított pihenőboxok 1,25m szélesek, így oszlopközönként 4 db pihenőboxot szereltünk. Az épület alátámasztása 8,10 m-nél, az ikerboxok fejrészénél történt. A létesítmény tetőfedése 3 cm vastag szendvicspanellal történt.

Az épület keresztirányába, mindkét tetősíkba kb.15m-enként 1 m széles, egyrétegű bevilágító panel került beépítésre. A létesítmény két véghomlokzata acélfalvázra erősített, fehér színű, 0,5 mm vtg trapézlemez. Az épület két végébe 2 db 5 x 4m-es és 8 db 4x4m-es könnyen mozgatható tolókaput szerelünk.

emod1

A tehenek pihenőterét California pihenőbox biztosítják, mely egy különlegesen hajlított 2"-os vastagságú, 3 mm-es falvastagságú tüzihorganyzott csőszerkezet. A pihenőboxok alja agyaggal van kibélelve, mert egy szecskázott szalma réteg kerül.

emod2

 

A megfelelő klímát az istálló hosszanti oldál végigfutó oldalfüggöny és 4 db EOLO ventilátor biztosítja. Mindkét rendszer teljesen automatizált és időjárás szenzorokkal felszerelt.

emod3

A keletkező trágya kezelését tűzihorganyzott trágyaszánok és az istálló végén található keresztirányú lehúzó végzi.

emod4

 

emod5

 

WestfaliaSurge AutoRotor Magnum 40 24 állásos belső fejésű komplett fejőházi fejőberendezés

A fejőberendezés kialakításánál elsősorban a tehenek és a kezelő komfortérzetét vették figyelembe.

Magnum állásszerkezet számos előnnyel bír. A jól áttekinthető állások egyszerű és hatékony munkavégzésre alkalmas, mely a kezelő védelmét is segíti. A nyitott szerkezet és legömbölyített forma az állatok maximális komfortérzetéhez járul hozzá. A tehenek folyamatosan állnak be - komfortos (stresszmentes) érzéttel, nem kell hajtani és megállítani a teheneket, az állatok egymást is igazítják. Az időrelé által vezérelt bejárat garantálja az állatok egyedi plattformra érkezését. A rotor mozgása révén az állatok egyből fejési pozícióba kerülnek.

Az állásszerkezet stabil 2"-os tűzihorganyzott szerkezetű, mely könnyen mosható és kitűnő optikai benyomást ad.

emod6

A plattform egy betonozott felület, így deformálódás elképzelhetetlen, még egyenlőtlen terhelés esetén sem. Felülete csúszásmentes, mely különösen lényeges a ki és bejárati részen. A tömlők és a tejvezeték a plattform alatti RM csatornába vannak szerelve, ezáltal védett és kevésbé szennyeződik.

emod7

MilkCenter Pignagnoli Impianti Keenan System Storti Peecon Plevnik Sacmainox Standard-Tech MS
Cím: Budapest 1055 Falk miksa u. 19. Tel.:Fax +36 1 302 3041 Fax: +36 1 302 3047 mc@milkcenter.hu