Legfrissebb referenciánk

GEA - Westfaliasurge

Videó megtekintése

BÉKE Agrárszövetkezet I. - Hajdúböszörmény

A teljes telepi korszerűsítés 2000 tehén és nőivarú szaporulatának tartás-és fejéstechnológiájának fejlesztéséről szól, első ütemben azonban 2 db 528 boxférőhelyes tehénistálló és a 80 állásos GEA WESTFALIASURGE külső fejéses MAGNUM 90 fejőberendezés átadása történt meg. 

A teljes telepi korszerűsítés 2000 tehén és nőivarú szaporulatának tartás-és fejéstechnológiájának fejlesztéséről szól, első ütemben azonban 2 db 528 boxférőhelyes tehénistálló és a 80 állásos GEA WESTFALIASURGE külső fejéses MAGNUM 90 fejőberendezés átadása történt meg.

A közel 6000 m2-es épület szerkezetét - beleértve a szigetelt, bevilágító panelekkel szerelt tetőhéjalatot is - négy ember kevesebb, mint 3 hét leforgása alatt felállította. Ez egyértelműen a rendkívül precíz előregyártásnak köszönhető, mely nem enged kompromisszumokat.

beke1

Ebben az istállóban két nagy létszámú termelési csoport elhelyezése biztosított 8 pihenőbox soron, melynek mindegyike ikresített. A tehenek takarmányozása a két szélső és a középső etetőútról történik.

Ebben az elrendezésben egy pihenőboxra egy „EVOLUTION" nyakrögzítő jut, így még teljes etetési egyidejűség esetén is minden tehén egyszerre a jászolhoz  fér.

beke2

Az istállóba gépekkel történő ki- és bejárást nagyméretű, villanymotorral vezérelt kapuk teszik lehetővé az etető utak és a trágyás közlekedőutak végén egyaránt.

A „CALIFORNIA" pihenőboxok nem tartalmaznak matracot, a tehenek alatt döngölt agyag és szecskázott szalmaalom van.

beke3

A hat trágyás közlekedő folyosót automatizált hidraulikus trágyaszán tartja tisztán, melynek működése abszolút összehangolt a tehenek fejőházra való hajtásával.

beke4

Az istálló mindkét hosszanti oldalán klímakomputerrel vezérelt függöny és a teljes gerinchosszon végigfutó gerincszellőző biztosítja a természetes ventilációt.

beke5

Ennek kiegészítésére 8 db termosztáttal vezérelt, frekvencia szabályzóval ellátott „EOLO" horizontális ventilátort szereltünk fel a nyári hónapok elviselhetősége érdekében.

A tehenek itatásáról rozsdamentes, nyílt víztükrös elektromosan temperált itatók gondoskodnak.

beke6

WestfaliaSurge AutoRotor Magnum 90 80 állásos külső fejésű komplett fejőházi fejőberendezés

A beruházás keretében Európa legnagyobb fejőházát építettük meg, amelyben 80 állásos Westfalia AutoRotor Magnum 90 fejőberendezéssel fejnek jelenleg 1500 tehenet.

Mint a piac ezen szegmentsének vezetője, cégünk az AutoRotor Magnum 90 kifejlesztésében a legfőbb hangsúlyt a személyzet és az állatok komfortjára, valamint a fejés legoptimálisabb lefolyására fordította.

beke7

Tökéletes fejési komfort

A fejőállás egy jól áttekinthető biztonságos munkahely a fejő számára. A szabadalmaztatott PosiControl fejőkar megkönnyíti a fejőkészülék felhelyezését, a fejést, tehermentesíti a fejőt, javítja a fejési mutatókat és a termelési eredményeket egyaránt.

Maximális tehénkomfort

A fejőállás nyitott és jól áttekinthető rendszer, melynek lekerekített elemei megkönnyítik az állatok gyors ki és bejutását a plattformra.

Nagy áteresztőképesség

Az áteresztőképessség szempontjából a legmeghatározóbb a ki- és bejárati szektor kialakítása, amely a folyamatos állatforgalmat biztosítani tudja.

Tartós, innovatív technológia

A nagyteljesítményű hidromotorok és görgők biztosítják a fokozatmentes sebességváltást és a csendes üzemelést. Emellett a berendezést a hosszú élettartam és a megbízható üzemelés jellemzi.

A fejőkészülék a legnagyobb tejleadás esetén is könnyen elszállítja a tejet. A tőgyön mindig képes felvenni az optimális pozíciót, ezzel is segítve a könnyű és gyors tejleadást.

Az Atlas tejhűtő tartályok maximális tárolókapacitást nyújtanak, jó térkihasználás mellett 16.000 és 25.000 liter mennyiségű tej számára. A hőátadást a speciálisan kialakított S.T.I. és S.T.I.L. elpárologtatók végzik. Az A.E.D. dinamikus vízbefecskendező rendszernek köszönhetően rendkívül hatékony a mosás A tartályok egyedileg vannak kalibrálva, ezért a tejmennyiség mérés pontos és megbízható. A digitális tejmennyiség mérő műszer automatikusan méri és kijelzi a tej mennyiségét

beke8

MilkCenter Pignagnoli Impianti Keenan System Storti Peecon Plevnik Sacmainox Standard-Tech MS
Cím: Budapest 1055 Falk miksa u. 19. Tel.:Fax +36 1 302 3041 Fax: +36 1 302 3047 mc@milkcenter.hu